Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков кейк с шоколад

Ябълков кейк с шоколад

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Ябълков кейк с шоколад
Снимка: marcheva14
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Едно парче няма да ви навреди, две ще ви се усладят, а три ще ви дойдат съвсем добре"

Необходими Продукти

  • брашно - 260 г
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • олио - 130 мл
  • захар - 200 г
  • шоколад - 200 г, начупен на парчета
  • яйца - 3 бр.
  • ябълки - 4 бр. средно големи
  • ванилия - 2 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • орехи - 60 г нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбъркват олиото и захарта. Прибавят се яйцата, разбърква се с телена бъркалка.

Брашното се разбърква с бакпулвера и се прибавя на две порции, като се разбърква с дървена лъжица.

Ябълките се почистват, нарязват се на средно големи кубчета, поръсват се с ванилията и канелата.

Разбъркват се и се прибавят към брашнената смес. Отгоре се начупва шоколадът и се добавят нарязаните с нож орехи.

Цялата смес се разбърква до хомогенност. Изсипва се в намаслена кейкова форма, покрита с хартия за печене, около 26 см.

Кексът се пече на 180 градуса за около 30-40 мин.

Ябълковият кекс се охлажда върху решетка и се напудря с пудра захар.

Ябълковият кейк с шоколад е много сполучлив.

Източник: www.evatoneva.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: