Ябълков кейк с пекан

Ябълков кейк с пекан
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Ако вкъщи ви се намират ябълки и малко пекани, бързо пригответе един вкусен ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • пекан - 100 г
  • брашно - 240 г
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • ябълки - 500 г
  • олио - 150 мл
  • захар - 200 г
  • канела - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките обелете и минете през едро ренде. В купа чукнете яйцата и разбийте с миксер със захарта до побеляване и желаната кремообразна смес.

Бавно сипете олиото, после добавете предварително смесените брашно, бакпулвер и канела. Добавете и ябълките, както и орехите.

Разбъркайте сместа за ябълковия сладкиш и сипете в тава с хартия за печене.

Печете вкусния кейк до суха клечка на 180-200 градуса.

Източник на тази чудесна рецепта за ябълков кейк с пекан - рецептурник за обществено хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: