Начин на приготвяне
Белтъците се слагат в дълбок съд с щипка сол и се разбиват с миксер на пяна.
Прибавете канелата, кокосовото брашно и бакпулвера и отново разбийте.
Шоколада и орехите накълцайте с нож на парченца. Отделете малко за поръсване отгоре, а останалото количество добавете в кейковата смес. Разбъркайте леко.
Намазнете с кокосово масло малка керамична тавичка и изсипете сместа. Поръсете отгоре отделените накълцани орехи и шоколад.
Загрейте предварително фурната на 175 градуса и сложете тавичката на вентилатор около 25 мин. Пробвайте кейка за готовност, извадете от фурната и оставете да се охлади.
Нарежете кето кейка на парчета и сервирайте с пълномаслено домашно кисело мляко.
За допълнителна сладост може да добавите мед, петмез и др. по желание.
Да ви е вкусно!