Начин на приготвяне
В купа се разбъркват олиото и захарта. Прибавят се яйцата, разбърква се с телена бъркалка.
Брашното се разбърква с бакпулвера и се прибавя на две порции, като се разбърква с дървена лъжица.
Ябълките се почистват, нарязват се на средно големи кубчета, поръсват се с ванилията и канелата.
Разбъркват се и се прибавят към брашнената смес. Отгоре се начупва шоколадът и се добавят нарязаните с нож орехи.
Цялата смес се разбърква до хомогенност. Изсипва се в намаслена кейкова форма, покрита с хартия за печене, около 26 см.
Кексът се пече на 180 градуса за около 30-40 мин.
Ябълковият кекс се охлажда върху решетка и се напудря с пудра захар.
Ябълковият кейк с шоколад е много сполучлив.
Източник: www.evatoneva.com