Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Хапки»Парти хапки за всеки повод

Парти хапки за всеки повод

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Парти хапки за всеки повод
Снимка: Наталия Петрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
60
"Всеки специален повод изисква вкусни парти хапки за гостите"

Необходими Продукти

  • франзели - 3 бр. ( 2 бр. пълнозърнеста)
  • крема сирене - 150 г (с билки и подправки)
  • лютеница - 150 г
  • пастет - 100 г ( пилешки)
  • краставици - 1 бр.
  • чери домати - 100 - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • колбас - 250 г (Сервилат)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Франзелите се нарязват на филийки/хапки с дебелина около 1 - 1. 5 сантиметра.

За да се спести време може хлебчетата да се нарежат предварително и да се оставят в найлонов плик в хладилник, а да се приготвят хапките непосредствено преди консумация (отнема не повече от 15 минути).

Колбасът и кашкавалът също могат да се нарежат предварително и оставят в пликчета в хладилник.

След като са готови филийките/ хапките се подреждат в подходящ поднос или чиния, като се подреждат в права линия (за по-добър външен вид).

Франзелата от бяло брашно се маже с пастета и се декорира с чери домат и кашкавал.

Една от пълнозърнестите франзели се намазва с крема сирене, краставичка и колбас, а другата франзела с лютеница, краставичка и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: