Начин на приготвяне
Обелваме и настъргваме тиквичките. В дълбок съд разбъркваме 4 яйца. Изстискваме с ръце тиквичките, да отцедим сока им, тъй като те са мнаого водни.
Добавяме ги към яйцата и подправяме със ситно нарязания магданоз, целите листенца тученица, хималайската сол и сушения босилек.
В средно голяма тавичка постилaме хартия за печене и разстиляме сместа и печем на 200 градуса за 25-30 минути до красиво златист цвят!
Докато се пече блата, приготвяме плънката. В купа намачкваме с вилица сиренето.
Разбъркваме с руската майонеза (без ГМО), като се получава кремообразна смес, подобна на крема сирене. Натрошаваме на едро пресните орехи и ги добавяме към сместа, заедно с на ситно нарязания магданоз, тученицата и босилека. Разбъркваме всичко заедно.
Изпеченият блат го обръщаме и отлепваме хартията за печене. Тъй като тази страна на блата е по неугледна ( от която сме отлепили хартията ), тя ще бъде от вътрешната страна.
Намазваме с плънката, като я разстиляме равномерно по всички краища. Навиваме на руло и го нарязваме на резенчета, дебели около 1 см и половина. Поднасяме като гарнитура към просо!
Чудно Вкусно!