Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Руло от тиквички с тученица и руска майонеза

Руло от тиквички с тученица и руска майонеза

Руло от тиквички с тученица и руска майонеза
Снимка: Илиана Първанова
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Лесни и много вкусни предястия за всички - руло от тиквички с тученица и руска майонеза"

Необходими Продукти

  • За блата
  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • тученица - 1 шепа листенца
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1 щипка сушен, ситно стрит
  • За плънката
  • сирене - малка бучица ( 5см х 5см )
  • майонеза - 4 с.л. руска
  • магданоз - 1/5 връзка
  • тученица - 1/2 шепа листенца
  • босилек - 1 щипчица сушен, ситно стрит
  • орехи - 1/2 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме тиквичките. В дълбок съд разбъркваме 4 яйца. Изстискваме с ръце тиквичките, да отцедим сока им, тъй като те са мнаого водни.

Добавяме ги към яйцата и подправяме със ситно нарязания магданоз, целите листенца тученица, хималайската сол и сушения босилек.

В средно голяма тавичка постилaме хартия за печене и разстиляме сместа и печем на 200 градуса за 25-30 минути до красиво златист цвят!

Докато се пече блата, приготвяме плънката. В купа намачкваме с вилица сиренето.

Разбъркваме с руската майонеза (без ГМО), като се получава кремообразна смес, подобна на крема сирене. Натрошаваме на едро пресните орехи и ги добавяме към сместа, заедно с на ситно нарязания магданоз, тученицата и босилека. Разбъркваме всичко заедно.

Изпеченият блат го обръщаме и отлепваме хартията за печене. Тъй като тази страна на блата е по неугледна ( от която сме отлепили хартията ), тя ще бъде от вътрешната страна.

Намазваме с плънката, като я разстиляме равномерно по всички краища. Навиваме на руло и го нарязваме на резенчета, дебели около 1 см и половина. Поднасяме като гарнитура към просо!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: