Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Семифредо»Семифредо с горски плодове

Семифредо с горски плодове

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Семифредо с горски плодове
Снимка: marcheva14
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Едно парче ли да ви отрежем или направо три, за колкото тайно си мечтаете"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 7 бр.
  • захар - 200 г
  • сметана - 450 мл пълномаслена, висок процент 35 %
  • ликьор - 4 с.л. Гранд Марние
  • портокалова вода - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • портокалова кора - 1 ч.л. фино настъргана
  • малини - 40 г свежи
  • боровинки - 40 г свежи
  • ягоди - 40 г
  • шамфъстък - 50 г
  • лешници - 50 г
  • плодове - за гарниране
  • мента - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си кейкова форма с размери 28х13 см, покрита изцяло със свежо фолио, но така че да има дръжки отвън. С памучна кърпа се минава отвътре, за да може да се изпълнят всички ъгли. Оставя се настрана.

Ядките се нарязват на едро с нож. Поставят се в тиган и леко се запичат. Оставят се настрана.

Жълтъците, захарта, ликьорът и портокаловата вода се разбъркват с телена бъркалка. Купата се поставя на водна баня. Разбива се с телената бъркалка непрекъснато, докато се получи плътен, гъст, пухкав крем.

Разбиването продължава, докато се постигнат около 65-70 градуса. Веднага се сваля от водната баня и се прибавя ванилията. Разбърква се и се поставя в голяма купа с ледена вода, за да се охлади по-бързо, като се продължава с разбъркването непрекъснато.

Сметаната се разбива до стегнати върхове. Оставя се настрана. Ягодите се почистват и нарязват на половинки. Приготвят се и другите плодове.

Към разбитата на сняг сметана се прибавя на порции охладеният жълтъчен крем. Разбърква се с шпатула.

Прибавят се парчетата ягоди, изсипват се малините, боровинките и ядките. Изсипва се във формата и се затваря отвсякъде с фолиото.

Оставя се във фризер най-малко за 6 часа. Изважда се от фризера и по страните се минава бързо с горелка, ако не може лесно да се извади.

Отстранява се фолиото. Семифредото се посипва със свежи плодове и листа от мента.

Семифредото с горски плодове е готово.

Източник: MasterChef J. Mielle

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: