Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадово брауни с горски плодове и заливка

Шоколадово брауни с горски плодове и заливка

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
417114
Шоколадово брауни с горски плодове и заливка
Снимка: Denis Biserov
1 / 5с Видео
27/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
41 мин.
Порции
12
"Шоколадово брауни с горски плодове и шоколадова заливка, с което да зарадвате някого или пък да го съблазните"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. + 4 белтъка
  • сол
  • масло - 80 г
  • ванилия - 1 ампула
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • захар - 350 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • мента
  • готварска сметана - 100 мл за заливката
  • какао - 100 г
  • горски плодове - 200 г
  • шоколад - 120 г за сместа + 60 г за заливката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада (120 г) и маслото на водна баня, отстранете ги от котлона и добавете захарта, разбъркайте добре и оставете да изстине.

В по-голяма купа пресейте сухите съставки: брашното, какаото, бакпулвера и солта, разбъркайте ги леко и ги оставете настрани.

Вземете си горските плодове и ги пасирайте или намачкайте, като след това, вземете една цедка и лъжица и ги отделете от семките. Изхвърлете семките и оставете пюрето настрани, като може и да използвате плодовете цели.

Сега вземете добре изстиналата шоколадова смес и започнете да добавяте яйцата и белтъците едно по едно, като след всяко разбърквате добре с миксера.

Добавете ванилията и прясното мляко и отново разбъркайте. Сега вземете сухата смес и започнете бавно да добавяте вътре шоколадовата, като постоянно бъркате до хомогенна смес.

Добавете вътре пюрето от горски плодове, като само разбърквате със силиконова лъжица и сместа ни е готова.

Сега в тава с диаметър 20 см и сложете хартия за печене вътре, след това изсипете сместа вътре и печете на предварително загрята фурна за 35 мин на 170 градуса.

Когато времето изтече, браунито ни е готово.

В нов съд загрейте леко сметаната вътре, отстранете от котлона и добавете остатъка от шоколада (60 г) и бъркайте, докато се разтопи.

Залейте браунито с шоколадовата сметана равномерно и го оставете за няколко часа да почине, преди да го консумирате, може да декорирате шоко сладкиша с какао, пудра захар, плодове или каквото ви харесва на вас.

Шоколадово брауни с горски плодове и шоколадова заливка, с което да зарадвате някого или пък да го съблазните :)

Бон апетит!

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни шоколадови вкусотии като сладкиш негърче, торта Шварцвалд или тези шоколадови мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: