Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена супа със сом и девесил

Рибена супа със сом и девесил

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
11/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"С пресен сом и много мерак ще приготвите перфектната рибена супа, за всеки случай даваме и рецепта"

Необходими Продукти

  • сом - 1 кг
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лимон - 1 бр.
  • девесил - 20 г
  • магданоз - 30 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сома да ври в тенджера и добавете една глава лука, едронорязан стрък целина, девесил и дръжките на магданоза. Нарежете на кубчета моркова, картофите, глава лук, стрък целина и листата магданоз. Запържете всички зеленчуци в тиган със загрято олио.

След като рибата се е сварила я извадете заедно със зеленчуците от бульона и отцедете.

Изсипете малка част от течността в тигана със зеленчуците. След това ги върнете в купата при останалия бульон. Върнете всичко в тенджерата на котлона.

Изчистете рибата от костите и добавете и нея. Оставете супата да ври около 10 минути.

Сервирайте като декорирате със свежи листа магданоз и парченце лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: