Бостънска рибена супа

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бостънска рибена супа
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Стрували си човек да прекоси океан, за да опита Бостънска рибена супа - отговорът е ДА"

Необходими Продукти

  • треска - 650 г
  • кромид лук - 160 г
  • червена чушка - 150 г
  • селъри - 2 стебла
  • картофи - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • корени за супа - 4 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен за поръсване
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме почистената риба. Транжираме я на порции.

Кожата, костите и корените за супа се варят в 1.500 л подсолена вода за около 35 минути.

Нарязваме лука и чушката на ситни зарчета и ги сотираме в мазнината.

Прибавяме и нарязаното селъри.

Доливаме с прясното мляко и прецедения рибен бульон.

Картофените кубчета се сваряват отделно. Прибавяме ги към супата заедно с нарязаните на кубчета рибното филе.

Рибената супа къкри на слаб котлон още 20 минути.

Овкусяваме я със сол и черен пипер. Поръсваме я с пресен магданоз.

Сервираме Бостънската рибена супа топла, като във всяка купичка прибавим по лъжица масло.

Източник: Кулинарен журнал

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: