Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме почистената риба. Транжираме я на порции.
Кожата, костите и корените за супа се варят в 1.500 л подсолена вода за около 35 минути.
Нарязваме лука и чушката на ситни зарчета и ги сотираме в мазнината.
Прибавяме и нарязаното селъри.
Доливаме с прясното мляко и прецедения рибен бульон.
Картофените кубчета се сваряват отделно. Прибавяме ги към супата заедно с нарязаните на кубчета рибното филе.
Рибената супа къкри на слаб котлон още 20 минути.
Овкусяваме я със сол и черен пипер. Поръсваме я с пресен магданоз.
Сервираме Бостънската рибена супа топла, като във всяка купичка прибавим по лъжица масло.
Източник: Кулинарен журнал