Черешово брауни без угризения

Моника ИвановаМоника ИвановаГотвач20910461
12/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо690
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За браунито
  • нахут - 200 г сварен
  • череши - 250 г изчистени
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно от рожков - 30 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мед - 4 с.л.
  • За крема
  • извара - 150 г
  • мед - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • брашно от рожков - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нахутът е от консерва, се измива добре с вода и го оставяте да се отцеди.

В подходящ съд изсипвате нахута, към него добавяте яйцата и пасирате до получаване на хомогенна смес, след което добавяте брашното от рожков, мед, бакпулвер, сол и ванилиите.

Отново пасирате внимателно. Към готовата смес добавяте разрязаните на две череши и разбърквате със шпатула.

Изсипвате в тава, покрита с хартия за печене, приблизителното време за печене е 40 минути на 200 градуса, но моите череши бяха замразени и ми се наложи да пека около 60 минути.

Проверявате с клечка, докато по нея не залепват трохи.

За крема смесваме в купичка всички съставки и пасираме или разбъркваме много добре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар