Гръцки сладки с узо

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Гръцки сладки с узо
Снимка: Анонимен
2 / 3
12/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • йогурт - 4 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • узо - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - колкото поеме
  • За пълнежа
  • бадеми - 50 г
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • локум - 100 г
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцето с пудрата захар. Добавяме йогурта, ванилията и олиото. Отново разбиваме.

Сипваме портокаловия сок, лимонената киселина, бакпулвера и узото.

Разбъркваме и започваме да добавяме брашно и да омесваме с ръце, докато се получи меко и нелепнещо тесто.

Оставяме го настрани за 15 минути.

В блендер смесваме тахана, бадемите и локума.

От тестото откъсваме по малко, поставяме в средата малко от пълнежа, покриваме и оформяме на топче. Подреждаме топчетата в тавичка, намазана с олио.

Печем на 200 градуса до леко порозовяване.

Готовите сладки овалваме веднага, докато са още горещи, в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: