Бели гръцки сладки

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Бели гръцки сладки
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
12/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Някак ни стана празнично, щом ги видяхме тези бели сладки"

Необходими Продукти

  • краве масло - 250 г меко
  • жълтък - 1
  • захар - 75 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бадеми - 150 г сурови нарязани
  • коняк - 30 мл
  • брашно - 400 - 500 г
  • розова вода
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се разбива заедно със захарта. Прибавя се жълтъкът, като разбиването продължава до еднородност.

Конякът се смесва със содата и се прибавя към маслената смес.

Прибавя се част от брашното, разбърква се. Следват натрошените бадеми и с останалото брашно се замесва меко тесто.

Тестото за белите сладки се разточва с дебелина 1/2 см и се изрязват бадемови сладки с различни форми.

Сладките се пекат в предварително загряла фурна на 180 °C до бледорозово. Гръцките сладки трябва да останат бели.

Още топли белите гръцки сладки се намазват с розовата вода и се поръсват обилно с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: