Маслен крем с бадем и коняк

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
436
1k
801
855
1
13/09/2018
"Няма как да хапнете само 1 крем, непременно опитайте два, защото е великолепен "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо627
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера кипваме 2 ч.ч. вода. Сипваме бадемите и ги бланшираме за 5 минути. След това ги отцеждаме, оставяме ги да изстинат и ги обелваме.

Сгорещяваме олиото в тиган и запържваме бадемите. Запържваме бадемите за 2-3 минути и ги изваждаме. Смиламе ги в блендер.

Разбиваме жълтъците със захарта. Загряваме млякото в тенджера, докато кипне. Отместваме го от котлона и на тънка струйка при непрекъснато бъркане изливаме жълтъците.

Добавяме нишестето, разбъркваме и връщаме на котлона. Постоянно бъркаме сместа, като не бива да я оставяме да заври. Така бъркаме до сгъстяване и отместваме от котлона.

Оставяме крема напълно да изстине. След това към него добавяме коняка и мекото масло и разбиваме до хомогенна смес.

Добавяме и смлените бадеми и разбъркваме.

Сипваме готовия маслен крем в купички и аранжираме по желание.

Прибираме в хладилника.

Форми за крем 6 бр.-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Форми за крем 6 бр.
5.49 лв.
4.23 лв.
Виж ››

От нас закачливите форми за крем, а вие сами изберете кой вкусен крем ще приготвите за десерт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар