Начин на приготвяне
За доматения сос загрейте олио в тигана и задушете чесъна и лука. Нарежете на ситно чушките, доматите и ги добавете в тигана. Наситнете пресните подправки и прибавете към соса. Овкусете със сол и захар и оставете водата от зеленчуците да изври.
Сложете в купа пуешкото месо, предварително смляно. Добавете към него пушен червен пипер, сол, нарязания на ситно градински чай, настъргания кашкавал и омесете.
Оформете кюфтенцата с ръце и ги оваляйте в брашно, запържете ги в предварително загрят тиган с мазнина до златисто.
Прехвърлете готовите кюфтенца в тавичка за печене, залейте с доматения сос и поръсете с натрошено краве сирене.
Изпечете ястието в предварително загрята фурна на 200° C за 15 минути.