Начин на приготвяне
В купа смесете каймата, яйцето, нарязаните на дребно лук и магданоз, накиснатия във вода хляб и посочените подправки на вкус.
Смесете всички продукти много добре и оставете за 15-20 минути каймата да поеме ароматите.
Оформете дванадесет кюфтета (аз ползвам голяма щипка за сладолед, така всички стават еднакви), оваляйте ги в брашно и изпържете в добре загрято олио до готовност.
За соса почистете и нарежете на дребно лука и моркова, запържете ги в олиото до златисто. Прибавете доматите, овкусете със сол, черен пипер и захарта.
Оставете да се сгъсти леко и после пасирайте до гладък сос. Овкусете с чубрица. Сервирайте като в чиния сипете от соса и отгоре сложите по две кюфтета и поръсите с нарязан магданоз.