Начин на приготвяне
Пригответе първо кюфтенцата. Нарежете лука и чушката съвсем на ситно, към галетата прибавете прясното мляко. Омесете каймата с галетата, лука и чушката, прибавете яйцето. Подправете с пипера, чубрицата, ригана босилека и пресния магданоз.
От сместа оформете кюфтета като топчета, като в средата сложете кубче пушен кашкавал. Оставете в хладилник, докато приготвите соса.
За соса загрейте зехтина, запържете чесъна, добавете брашното и пипера, леко запържете, добавете и консервираните домати с босилек. Оставете да поври 15 мин и ако се сгъсти, разредете с бульон.
В подходяща тава подредете кюфтенцата и запечете до полуготовност във фурната/около 25 мин/. Извадете залейте с доматения сос и допечете отново - до готовност.
Поднесете кюфтенцата със соса, със ситно нарязан маградоз и стръкчета босилек.