Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Майсторска пица на хартия

Майсторска пица на хартия

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Майсторска пица на хартия4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • Тесто за 2 пици
  • прясна мая - 10 г
  • захар - 1/2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. /200 мл/
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • За гарниране
  • домати - 3 бр.
  • кашкавал - около 150 - 200 г
  • риган - 3 пресни стръкчета
  • луканка - няколко резена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • топено сирене - 2 бр. триъгълничета
  • черен пипер - прясно смлян
  • Сос по избор
  • чеснов сос
  • кетчуп
  • майонеза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя тестото, като в купа се натрошава маята, прибавя се захарта, хладка вода, олиото, постепенно - брашното и солта. Замесва се меко и нелепнещо тесто, което се оставя да втаса за около 1 час.

Фурната се включва на МАХ. След това се разделя на 2 части. Взима се лист хартия за печене и се поставя върху кръгла голяма дъска. С намаслени ръце се разстила едната част от тестото върху хартията. Може да се намасли и самата хартия.

Гарнира се първо с два настъргани и отцедени домата, настърган кашкавал, малко риган, луканката /нарязана на тънко на кръгчета/, топено сирене - накъсва се на парченца, другия домат, нарязан на кръгчета. Отгоре се настъргва обилно кашкавал, малко черен пипер. Полива се с много малко зехтин или олио.

В загрятата фурна се плъзга много внимателно, както е с хартията направо върху дъното на нагорещената фурната. Пицата започва да се пече и надига веднага.

Засичате си 15 минути, най-много 20 минути. Ако има нужда, се дига на по-горно ниво да се запече до златиста коричка.

След като се изпече, се поръсва с листенца пресен риган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Страхотна.
23.09.2018 18:35
1