Майсторска домашна наденица

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289642981
Майсторска домашна наденица
Снимка: Десислава Дончева
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"С мерак да я приготвите, с мерак на тъничко да я нарежете и с кеф да си я хапнете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 5 кг
  • телешко месо - 5 кг
  • черен пипер - 50 г
  • чубрица - 100 г
  • кимион - 100 г
  • чили - 40 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското и телешкото месо се смилат на ситно. Всичко това се прехвърля в голям съд, прибавят се смлените подправки (черен пипер, чубрица, кимион, чили и сол) и се меси продължително време.

Оставя се каймата да престои няколко часа и пак се премесва. Това се повтаря няколко пъти, за по-добро овкусяване на каймата.

Тя престоява две денонощия, след което започваме да пълним наденичките. Оставят се да се изсушават навън.

На четвъртия ден с помощта на точилка се разточват и пак се закачват на проветриво място. Разкошна сушеница за зимните дни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Bozhidar Dimitrov
Bozhidar Dimitrov
20гр сол на кг месо не е достатъчно, минималното количество за килограм е 22 гр а максималното е 25гр.
09.02.2017 01:00
9
Ивайло
Ивайло
страхотна е
17.01.2017 10:05
2
1
1
Покажи всички подкоментари