Равиоли с плънка от рикота

14/09/2018
"Не знаете какво е истински вкусна паста, докато не приготвите домашна паста Равиоли с плънка от рикота "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от двете яйца и брашно. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Направете плънката, като измиете добре сьомгата. Може да я накъсате на дребно и запържите леко или цяла да я направите на пара (аз лично си я направих на пара, за да не стане много мазна рибата).

Обезкостете и накъсайте на дребно. Смесете в купа рибата и рикотата. Сложете сол, черен пипер и разбъркайте. Заделете и направете соса през това време.

Изчистите и измиете праза. Разрежете го през половината и го нарежете на тънки полумесеци.

В тиган разтопете кравето масло и зехтина. Добавете праза. Запържете добре. Налейте сметаната, сложете щипка сол и когато заври, изключете.

Извадете тестото от хладилника. Разделете на три топки. Всяка топка минете през машинката за паста по няколко пъти (аз стигнах до 3-та степен и там ми се стори като перфектна дебелина).

Върху форми за равиоли сложете един лист, разпределете плънка и затворете с друг лист. Минете краищата с точилка и извадете готовите равиоли от формата.

В тенджера с вряла и подсолена вода сварете равиолите. Те са готови, веднага щом изплуват на повърхността, което ще рече 2-3 минути.

В чиния сложете на дъното малко от соса, отгоре подредете няколко парчета равиоли, а най-отгоре поръсете с пера от лук.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар