Начин на приготвяне
Направете кладенче от брашното и твърдата пшеница. Чукнете яйцата вътре и замесете тесто. Обвийте тестото в стреч фолио и оставете за 30 минути в хладилника.
Направете плънката, като обелите, нарежете на кубчета и запържите в малко олио тиквата.
Налейте вода, колкото да я покрие, сложете щипка сол и варете до готовност. Изчакайте да изстине леко и намачкайте хубаво с вилица.
В сух тиган изпечете орехите. Изчакайте да изстинат и ги нарежете на дребно.
Нарежете прошуто на тънки лентички и запържете в малко зехтин. Смесете тиквата с рикотата, орехите и прошуто. Разбъркайте добре. Сложете щипка сол и щипка черен пипер.
Извадете тестото от хладилника и разделете на 3 топки. Всяка топка минете през машинка за паста до 3-та степен. Разрежете листа на две. Едната част сложете във формичка за равиоли. Притиснете с пръсти всяка дупка и напълнете с плънката. Захлупете с другия лист и изрежете краищата. Сварете равиолите в гореща подсолена вода за 4-5 мин.
За соса обелете и нарежете на кубчета тиквичката. В тенджера сложете млякото на котлона и изчакайте да заври. Сложите щипка сол, тиквичката и чери доматите, разрязани през средата.
Варете около 20 минути или до готовност на тиквичката. Отстранете люспата от доматите и пасирайте. Върнете на котлона и добавите ригана и босилека. Оставете 5 минути да къкри и изключете.
Сервирайте равиолите със соса, чери домати, люспи пармезан и пера от лук.
Равиолите от тиква, прошуто, рикота и орехи в сос от тиквички са готови.