Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с плънка от рикота

Равиоли с плънка от рикота

Равиоли с плънка от рикота
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Равиоли с плънка от рикота - определено искаме да пробваме тази рецепта"

Необходими Продукти

  • За равиолите
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • За плънката
  • сьомга - 200 г
  • рикота - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • краве масло - 10 г
  • зехтин - 2 с.л
  • праз - 1 бр.
  • сметана - 200 мл за готвене
  • зелен лук - пера за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от двете яйца и брашно. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Направете плънката, като измиете добре сьомгата. Може да я накъсате на дребно и запържите леко или цяла да я направите на пара (аз лично си я направих на пара, за да не стане много мазна рибата).

Обезкостете и накъсайте на дребно. Смесете в купа рибата и рикотата. Сложете сол, черен пипер и разбъркайте. Заделете и направете соса през това време.

Изчистите и измиете праза. Разрежете го през половината и го нарежете на тънки полумесеци.

В тиган разтопете кравето масло и зехтина. Добавете праза. Запържете добре. Налейте сметаната, сложете щипка сол и когато заври, изключете.

Извадете тестото от хладилника. Разделете на три топки. Всяка топка минете през машинката за паста по няколко пъти (аз стигнах до 3-та степен и там ми се стори като перфектна дебелина).

Върху форми за равиоли сложете един лист, разпределете плънка и затворете с друг лист. Минете краищата с точилка и извадете готовите равиоли от формата.

В тенджера с вряла и подсолена вода сварете равиолите. Те са готови, веднага щом изплуват на повърхността, което ще рече 2-3 минути.

В чиния сложете на дъното малко от соса, отгоре подредете няколко парчета равиоли, а най-отгоре поръсете с пера от лук.

Равиолите с плънка от рикота са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: