Начин на приготвяне
На плот изсипете брашното от пшеница и направете кладенче. Чукнете яйцата и внимателно ги разбийте с вилица. Направете лепкаво тесто, което доизмесвайте, като добавяте по малко от бялото брашно. Обвийте в стреч фолио и оставете за 30 мин в хладилника.
В тиган запържете лука и чесъна. Добавете спанака и изчакайте да омекне. Сложете подправките. Дръпнете от огъня и чукнете яйцето, сложете рикотата и разбъркайте. Оставете напълно да изстине. Настържете пармезана.
Извадете тестото от хладилника и го разделете на 4. Всяко парче минете през машинка за паста според указанията на уреда и до желаната дебелина.
В пластмасови форми за равиоли сложете един лист от разточеното тесто. Всяка дупка притеснете внимателно с пръсти навътре. Добавете във всяко гнездо по 1 лъжичка от плънката и затворете с друг лист тесто. Изрежете, оформете и заделете готовите равиоли.
Направете доматения сос, като запържите в тенджера лука с чесъна. Добавете доматите и подправките. Изчакайте да изври водата и изключете котлона.
В тенджера с вода и 1 ч.л. сол сварете равиолите. Не им трябва много... за 8-9 минути и са готови.
В чиния наредете готовите равиоли, полейте с готовия доматен сос и сервирайте с пресен босилек.
Равиолите със спанак и рикота в доматен сос са много вкусни.
Източник: Вкуснотека