Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ръжен хляб

Ръжен хляб

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Ръжен хляб7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 200 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • тиквени семки - 10 г
  • слънчогледени семки - 10 г сурови
  • сусам - 2 с.л.
  • маково семе - 2 с.л.
  • зехтин - 10 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако киселото мляко е в хладилник, се изважда, за да стане на стайна температура, прехвърля се в по-голям съд и се добавя содата, разбърква се, докато шупне.

В голяма купа изсипвате брашното заедно със семената и правите кладенче, в което изсипвате киселото мляко и разбърквате, накрая добавяте и зехтина, след което разбърквате отново и оставяте да почине за около 30-40 минути.

Пече се в загрята фурна на 220 градуса първите 20 минути, след което градусите се намалят на 180 и се пече до готовност - зависи от дебелината, която ще се получи /приблизително около 60 минути/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: