Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ръжен хляб с маково семе

Ръжен хляб с маково семе

Bilyana TodorovaBilyana Todorova
Новак
3227
Ръжен хляб с маково семе
Снимка: Bilyana Todorova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Аромат, който ще ви върне във времето, когато всичко беше по-вкусно и истинско"

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 500 г
  • бяло брашно - 200 г пшенично
  • суха мая - 1/2 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л
  • хладка вода - 600 мл
  • мак - семена
  • тиквени семки - или други семена за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме двата вида брашно и солта в голяма купа.

В отделен съд смесваме хладката вода с маята и захарта, за да се активира. Изчакваме малко и започваме омесването на всички съставки.

Вече готовото тесто пъхаме във фурната, покрито с кърпа, за да втаса на 50 градуса.

След това премесваме още веднъж и преместваме в предварително намазана със зехтин тава за печене, където оставяме да втаса още веднъж.

Изпичаме на 200 градуса за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: