Начин на приготвяне
Маринатата си приготвяме по следния начин: главата кромид лук и главата чесън се почистват, пасират се и се прецеждат (ще използваме само сока).
Готовия сок сипваме в купа, прибавяме ситно нарязаните пресен чесън и магданоз, прибавяме и предварително смяната люта чушка, по 2-3 щипки черен и червен пипер, чубрица и захарта, разбъркваме хубаво и заливаме със соевия сос и водата.
Отново разбъркваме, сипваме сместа в подходяща тавичка( маринатата трябва да покрива ребърцата), след което слагаме вътре свинските ребра, ако е необходимо доливаме още вода, след това оставяме за 2 часа в хладилник.
След като са се мариновали ребрата ги изваждаме от маринатата, слагаме в тавичка и печем в загрята на 180 градуса фурна 10 минути, след което увеличаваме на 200-220 до готовност.
Периодично с лъжица загребваме от образувалия се бульон в тавата и го изливаме върху ребрата. Малко преди да извадим тавата поръсваме ребърцата със семена и доизпичаме.
Коментари