Начин на приготвяне
Нарежете ребърцата на порции, измийте и ги подсушете.
В тава с капак налейте олиото и оставете на нагрее, прибавете ребърцата и запържете от двете страни до златисто кафяв цвят.
Премахнете запържените ребърца и прибавете ситно нарязания лук, запържете до омекване.
Измийте зелето и го нарежете на ситно, прибавете го към омекналия лук и задушавате за кратко.
Добавете почистения и измит ориз, червения пипер, лютата чушка и дафиновия лист, залейте с 3 к.ч. вода.
Разбъркайте ястието и поръсете с черен пипер на вкус.
Затворете тавата със свинското с кисело зеле с капака и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.
Печете свинските ребърца с кисело зеле и ориз на фурна за около 50 минути.
Коментари