Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с кисело зеле и ориз на фурна

Свински ребърца с кисело зеле и ориз на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свински ребърца с кисело зеле и ориз на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Желаем страхотен апетит с ребърцата с кисело зеле и ориз и сме убедени, че ще бъде такъв"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 800 г
  • кисело зеле - 1 глава средна по големина
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 3 к.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребърцата на порции, измийте и ги подсушете.

В тава с капак налейте олиото и оставете на нагрее, прибавете ребърцата и запържете от двете страни до златисто кафяв цвят.

Премахнете запържените ребърца и прибавете ситно нарязания лук, запържете до омекване.

Измийте зелето и го нарежете на ситно, прибавете го към омекналия лук и задушавате за кратко.

Добавете почистения и измит ориз, червения пипер, лютата чушка и дафиновия лист, залейте с 3 к.ч. вода.

Разбъркайте ястието и поръсете с черен пипер на вкус.

Затворете тавата със свинското с кисело зеле с капака и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Печете свинските ребърца с кисело зеле и ориз на фурна за около 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В презентацията липсва лук!Не е ясно,праз лук или червен лук(жълт).
31.12.2023 12:12