Начин на приготвяне
Овкусете със сол, черен и червен пипер свинските ребра. В сгорещен тиган запечатайте ребърцата от двете страни.
Първо, обелете патладжана и го нарежете на кубчета. Посолете и оставете черната му вода да се отцеди.
Обелете и нарежете лука и картофите на по-едри кубчета, чушките също. Ако прецените да слагате бамя, може да я оставите цяла, ако е по-дребна.
Поставете всички зеленчуци в намазнена със зехтин тава, подредете отгоре ребърцата, залейте с доматения сок и допълнете с вода, докато се покрият зеленчуците. Овкусете със сол черен пипер и чубрица.
Печете свински ребърца със зеленчуци в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 60 мин.
Забележка: Чорбаджийските чушки може да замените със сиврия, както и да добавите и други ваши любими зеленчуци към вашите печени ребърца.