Начин на приготвяне
Първо приготвяме солетите. В дълбок съд сипваме пълнозърнестото брашно. Разбъркваме яйчицето и го добавяме към брашното. Прибавяме содата и върху нея сипваме ябълковия оцет, за да я активира. Подправяме със солта и шарлана.
Разбъркваме равномерно и постепенно добавяме вода, докато не получим меко тесто. В продължение на няколко минути месим тестото, за да добие еластичност.
Разточваме средно тънки фитили. Намазваме с шарлан, отредената за тях тавичка, и ги подреждаме на близко разстояние, без да се докосват, за да не се слепят. Намазваме ги с шарлан отгоре и ги слагаме да се печат около 10 минути на 200 градуса.
Докато се пекат солетите, приготвяме течния шоколад. За целта - разтапяме на водна баня един цял шоколад и към него прибавяме масълцето, кафявата тръстикова захар и водичка (колкото да стигне за солетите). Бъркаме до леко сгъстяване и сме готови!
Поднасяме готовите солети заедно с течния шоколад, като можем да ги потопим от двете страни и да оставим шоколада да се стегне и така ще се получат шарени солети (приличащи на гирички :) )
Любими солети с шоколад на децата!
Чудно Вкусно!