Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Миш Маш»Миш Маш с чери домати

Миш Маш с чери домати

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
14/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Баба ви такъв миш-маш не ви е правила, но с наша помощ ще наваксате този пропуск - здравословен миш-маш на фурна с чери домати"

Необходими Продукти

  • чери домати - 300 г
  • червен лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сух хляб - 1 филия
  • терияки сос - 1 с.л.
  • сладко чили сос - 1 с.л.
  • мирин - 1 с.л.
  • прясна мащерка - 20 г
  • пресен розмарин - 20 г
  • прясна мента - 20 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете червения лук на тънки шайби. Загрейте зехтин в тигана и задушете.

Разполовете чери доматите, добавете ги в тигана при лука и засилите котлона. Сложете сол, черен пипер и нарязан на ситно чесън. Прибавете соса терияки, сладкото чили, мирина и счупете яйцата в тигана.

В миксер смелете филията сух хляб и пресните подправки, за да получите ароматни трохи. Поръсете с тях ястието в тигана.

Изпечете на 200° C за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: