Кюфтенца от киноа

Рая ПешеваРая Пешева
Новак
8779
Кюфтенца от киноа
Снимка: Рая Пешева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Като казахме киноа, опитвали ли сте кюфтенца от киноа? Много са вкусни"

Необходими Продукти

  • киноа - 200 грама
  • лук - 1/2 глава стар
  • сол
  • мащерка
  • риган
  • магданоз
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • кашкавал - 50 г или сирене
  • брашно - 50 г от лимец
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се измива хубаво и се сварява в съотношение с вода 1:2, докато зрънцата набъбнат и придобият стъклен цвят. Измивате, оцеждате я и оставяте да изстине напълно.

Слагате подправките, яйцето и настъргвате на ситно кашкавала или сиренето. Добавяте на ситно нарязания лук, като можете предварително да го задушите в малко мазнина.

Оформяте малки зеленчукови кюфтенца и овалвате в брашното. Аз използвах брашно от лимец, но може да ползвате всяко друго. Ако ви се разпадат кюфтенцата сложете още 1 яйце за сплав.

Пържете на силен котлон. Отцеждайте ги на кухненска хартия да не са мазни.

Поднасят се с млечен сос.

Кюфтенцата от киноа са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: