Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Слагаме яйцата в купа и ги разбиваме с миксера заедно със бялата кристална захар и ванилената захар продължително. После прибавяме олиото и пак разбиваме много добре.
Пресяваме брашното с бакпулвера в отделен съд и объркваме. Постепенно прибавяме брашното към кашата и разбиваме отново с миксера до гладка и гъста каша.
Обелваме две големи круши и ги нарязваме на малки кубченца.
Включваме фурната на 180°C. Отцеждаме от лимон сок 2 с.л. Прибавяме сок от лимон и крушите, които нарязахме към кашата, и объркваме само с лъжица внимателно.
В тава с диаметър 26 см слагаме лист хартия за печене, така че да покрива дъното и стените. Изсипваме кашата и заглаждаме в лъжица.
Печем в загрятата не много дълго фурна до готовност. След като се изпече, оставяме да се охлади за малко и махаме хартията внимателно. Прехвърляме в чиния и поръсваме обилно с пудра захар с цедка.
Режем на триъгълници и хапваме с кафе.
Да ви е сладко!
Става много вкусен, ароматен и кубченцата круша се усещат в цялата пухкавост на сладкиша.