Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сладкиш с круши и кафява захар

Сладкиш с круши и кафява захар

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542771792092
Сладкиш с круши и кафява захар
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 2
04/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вие ли поискахте да опитате най-вкусния сладкиш на света или сме се объркали"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • тръстикова захар - 100 г
  • олио - 50 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • круши - 2 бр. зрели
  • кафява захар - 150 г Мусковадо
  • ром - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта с миксер, добавя се бавно олио при непрекъснато бъркане. Добавя се брашното с бакпулвера и отново се разбърква.

Крушите се почистват и се нарязват на парчета. Подреждат се върху разлятото в тавичка тесто. Пекат се на 200 градуса за 40 минути.

Захарта Мусковадо се карамелизира на котлона за няколко минути при непрекъснато бъркане.

Когато захарта се разтопи и се отстрани от котлона, се добавя ромът и се залива полуготовият слаткиш. Запича се до готовност.

Консумира се студен, а за разкош можете да го комбинирате с кокосово мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: