Дзивра

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
17/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 250 - 300 г
  • масло - 45 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2/3 ч.л.
  • суха мая - 1 и 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 300 г
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Към тях се прибавя киселото мляко, угасено със содата. Разбива се добре.

Брашното със солта, захарта и маята се пресява. Към яйчната смес се прибавя постепенно брашното. Накрая се прибавя и натрошено сиренето.

Получава се гъста консистенция както при кекс.

Тавата се намазва с 1/3 от маслото. Сместа се сипва в тавата и се пече на 180 градуса.

Когато започне да се зачервява, тавата се вади и печивото се реже на ромбове.

С останалото разтопено масло се поливат ъглите на ромбовете и се връща да се дозапече.

Когато е готово, се изважда и се завива с кърпа да почине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата. Опитайте да сложите сиренето натрошено отгоре, тогава избягвате голям контакт със сместа и не рискувате то да се разтопи. Неотдавна открих, че добавянето на 50 гр. на брашно тип Семолина прави Дзиврата много пухкава.
24.01.2024 14:58
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Много добре се получи.
11.02.2019 12:04
1
Покажи всички подкоментари