Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с колбас, сирене и кашкавал

Солен кекс с колбас, сирене и кашкавал

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Солен кекс с колбас, сирене и кашкавал
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 парчета
"Ако и вие не си падате чак толкова по сладичкото, този солен кекс с колбас, сирене и кашкавал е точно като за вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 к.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода за хляб - на върха на ножа
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • колбас - по 50 г мек
  • кашкавал
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, солта, олиото и киселото мляко със загасената в него сода за хляб.

Добавете пресятото брашно с бакпулвера, накрая сложете нарязаните на ситно колбас, кашкавал и сирене.

Разбъркайте добре и сипете сместа върху хартия за печене във форма за кекс.

Печете кекса на 180 градуса за 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: