Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик от овесени ядки и котидж сирене

Тутманик от овесени ядки и котидж сирене

Тутманик от овесени ядки и котидж сирене
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Много вкусен стана този тутманик - и най-важното, можете да си хапвате, колкото искате, без угризения на съвестта!"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 200 г
  • котидж сирене - 200 г
  • кисело мляко - 300 г
  • краве сирене - 100 г
  • бакуплвер - 10 г
  • олио - 4 с.л. /или 60 г меко масло/
  • сол - на вкус
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чукват яйцата и се разбиват с щипка сол. След това към тях се прибавят и останалите съставки. Всичко се разбърква много добре.

Правоъгълна форма за хляб се намазва с олио и се покрива с хартия за печене, която също се намазва с олио.

Сместа се изсипва вътре и лесният тутманик се слага в предварително загрята на 180 °C фурна.

Пече се до златист загар.

Ако имате вентилатор на вашата фурна, можете да го включите. Аз нямам, затова пекох на горен и долен реотан.

Много вкусен стана този тутманик - и най-важното, можете да си хапвате, колкото искате, без угризения на съвестта!

Поднесете тутманик от овесени ядки и котидж сирене с чаша айрян.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: