Кюфтета по чирпански на фурна

16/09/2018
Мария Симова
отМария СимоваГуру9935695711
"Както баба ни ги правеше едно време..."
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
51 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо271 484
  • Преглеждания за месеца12030
  • Преглеждания за седмицата2346
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена51

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата много добре с останалите подправки за нея и я оставете настрани.

В тава налейте олио и запържете последователно лекo ситно нарязани морковите на шайби, картофите, нарязани на по-едри парчета, пиперките - на ивици и прибавете смлените домати, варите за около 5 минути и премахнете тавата от огъня.

В тенджера налейте 1.5 литър вода и дафинов лист 1 бр., оставете да заври на силен огън. Оформете кюфтета от каймата, оваляйте ги обилно в брашно и ги пуснете едно по едно във врящата вода, оставете да поврат около 20 минути.

Извадете кюфтетата с решетъчна лъжица и ги подредете в тавата равномерно върху соса. Залейте кюфтетата по чирпански с бульона им, поръсете със сол на вкус, чубрица и черен пипер на вкус, поставете ястието във предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на картофите.

Извадете тавата с готовото ястие и поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Йотка Христова
В продуктите за соса пише 2глави лук но никъде в приготвянето не видях д пише къде се използва
Така да попитам за всеки случай в каймата Илия в соса
За първи път ще ги приготвям
Благодаря предварително
0
0
Илияна Стоянова
Страхотна рецепта, много вкусно
4
0
величка тодорова
Ако кюфтета се изпържат няма ли да е добре също
8
4

Виж всички коментари или напиши такъв