Кюфтета по чирпански на фурна

16/09/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф9815691610
"Както баба ни ги правеше едно време..."
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
47 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223 640
  • Преглеждания за месеца18130
  • Преглеждания за седмицата4154
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена47

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата много добре с останалите подправки за нея и я оставете настрани.

В тава налейте олио и запържете последователно лекo ситно нарязани морковите на шайби, картофите, нарязани на по-едри парчета, пиперките - на ивици и прибавете смлените домати, варите за около 5 минути и премахнете тавата от огъня.

В тенджера налейте 1.5 литър вода и дафинов лист 1 бр., оставете да заври на силен огън. Оформете кюфтета от каймата, оваляйте ги обилно в брашно и ги пуснете едно по едно във врящата вода, оставете да поврат около 20 минути.

Извадете кюфтетата с решетъчна лъжица и ги подредете в тавата равномерно върху соса. Залейте кюфтетата по чирпански с бульона им, поръсете със сол на вкус, чубрица и черен пипер на вкус, поставете ястието във предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на картофите.

Извадете тавата с готовото ястие и поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

величка тодорова
Ако кюфтета се изпържат няма ли да е добре също
5
4
Мисса
Мисса
27.09.2018 09:18
Наистина изглеждат много вкусни! И аз ще опитам, но се чудя как ще се справя с кюфтетата - никога не съм варила така. Дали няма да ми се разпаднат
12
2
емилия иванова
Като има брашънце , то сякаш ги гипсира . Нещо като супа топчета.
4
1
Потребител#215390
Кюфтетата изглеждат много вкусни ще пробвам рецептата
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв