Начин на приготвяне
Измиваме и приготвяме 20 бурканчета от 300 мл с капачки.
Във всеки буркан слагаме по 1 ч.л. захар, 1 с.л. сол, 2 с.л. олио, 3 скилидки чесън, нарязани на дребно и по една голяма щипка от предварително накълцаните и разбъркани копър и магданоз и рендосаните моркови.
В нагрят, сух, голям и дълбок тефлонов тиган запичаме за кратко предварително измитите и почистени от дръжките чушки.
Горещите и пукани чушки редим плътно в бурканчетата.
Отгоре добавяме по още 1 щипка от наситнените моркови, пресни зелени подправки и по една скилидка чесън. Допълваме с оцет.
Напълнените бурканчета затваряме плътно, обръщаме и оставяме да изстинат за около 12 часа.
Коментари