Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Веган пастет с патладжан и сушени зеленчуци

Веган пастет с патладжан и сушени зеленчуци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Веган пастет с патладжан и сушени зеленчуци6 / 6
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотен веган пастет с патладжани и сушени зеленчуци, който може да си хапнете с препечено хлебче"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. (около 600 г)
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л. (или ябълков оцет)
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сушени зеленчуци
  • моркови - 1 ч.л.
  • праз - 1 ч.л.
  • червени чушки - 1 ч.л.
  • кромид лук - 1 ч.л.
  • целина - 1 ч.л.
  • пащърнак - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1/4 ч.л. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и подсушава.

Слага се на добре загрята скара, без да се бели и без да се маха дръжката му, за да може да се обръща по-лесно.

Изпича се равномерно, като се върти периодично, за да се изпече от всички страни.

След това се изчаква да поизстине малко и внимателно се обелва и се отстранява дръжката. С нож се нарязва на ситно и към него се добавят пресованите скилидки чесън и наситненият магданоз.

Добавя се сол и черен пипер на вкус и смлените на ситно сушени зеленчуци (морков, праз, червена чушка, кромид лук, целина, пащърнак и люта чушка).

Добавя се зехтинът и лимоновият сок и се разбърква с вилица до смесването на съставките.

По желание може и да го пасирате, но аз лично предпочитам да се усеща текстурата на патладжана.

Пастетът се прибира в хладилник за поне час, за да се охлади и овкуси преди поднасяне.

Веган пастетът с патладжан и сушени зеленчуци е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: