Начин на приготвяне
Пресейте брашното със солта и добавете захарта, маслото на кубчета и започнете енергично да размачквате с пръсти. Доливайте по малко от водата и бързо омесете заедно с розовата вода. Готовото тесто оформете на топка и го увийте в прозрачно фолио. Сложете го в хладилник за половин час.
Леко намазнете формички за тарталети. Късайте парченца от тестото и ги разпределяйте по дъното и стените на формичките. Сложете формите в хладилник за 20 минути. Извадете и във всяка разпределете парчета хартия за печене, а върху тях зърна боб - така няма да се надуят при печене.
Сложете кошничките да се изпекат за 12 минути в загряна на 180 градуса фурна. Махнете зърната с хартията и върнете във фурната за 10-тина минути - до златист цвят. Готовите кошнички охладете и извадете от формите.
Загрейте маслото със сметаната в съд на котлона на водна баня. Добавете какаото, захарта и натрошения шоколад. Бъркайте, докато кремът се хомогенизира.
Разпределете от готовия и поохладен крем във всяка кошничка.
Сложете шоколадовите кошнички в хладилник да постегнат.