Шоколадови кошнички

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Шоколадови кошнички1 / 2
05/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"С вкусен шоколад хрупкави кошнички ще напълним и всички приятели ще почерпим, ще ги опитате и вие, нали?"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 150 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 100 г студено
  • вода - 3 с.л. ледена
  • розова вода - 2 с.л.
  • за пълнежа
  • шоколад - 200 г черен
  • сметана - 150 - 180 мл течна сладкарска
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л. черно
  • захар - 1 с.л. пудра
  • череши - Мараскино, по 1 за всяка кошничка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта и добавете захарта, маслото на кубчета и започнете енергично да размачквате с пръсти. Доливайте по малко от водата и бързо омесете заедно с розовата вода. Готовото тесто оформете на топка и го увийте в прозрачно фолио. Сложете го в хладилник за половин час.

Леко намазнете формички за тарталети. Късайте парченца от тестото и ги разпределяйте по дъното и стените на формичките. Сложете формите в хладилник за 20 минути. Извадете и във всяка разпределете парчета хартия за печене, а върху тях зърна боб - така няма да се надуят при печене.

Сложете кошничките да се изпекат за 12 минути в загряна на 180 градуса фурна. Махнете зърната с хартията и върнете във фурната за 10-тина минути - до златист цвят. Готовите кошнички охладете и извадете от формите.

Загрейте маслото със сметаната в съд на котлона на водна баня. Добавете какаото, захарта и натрошения шоколад. Бъркайте, докато кремът се хомогенизира.

Разпределете от готовия и поохладен крем във всяка кошничка.

Сложете шоколадовите кошнички в хладилник да постегнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
33
20
10
Дай твоята оценка: