Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Сърнешко бутче, печено на шиш

Сърнешко бутче, печено на шиш

MarianeMariane
Джедай
5611k
Сърнешко бутче, печено на шиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сърнешко бутче - 1 бр.
  • сланина - 100 г за шпиковане
  • за маринатата
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковаме сърнешкото бутче със сланината и го заливаме с марината, която сме приготвили от изброените продукти.

Оставяме сърнешкото бутче да се маринова поне 48 часа, след което го набождаме на шиш и печем във фурната около 30 минути. По време на печенето го поливаме от време на време с маринатата.

Сервираме с гарнитура от задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: