Начин на приготвяне
Предварително накиснете във вода и оцет почистените пъдпъдъци. Пригответе маринатата от посочените продукти, като я загреете. След това измийте пъдпъдъците и ги залейте с топлата марината, като оставите да престоят 3-4 часа.
Изрежете лист фолио за всеки пъдпъдък, сложете по тънко парче сланина (малко по-малко от големината на фолиото) във всеки лист, Поръсете с червен пипер и стрита чубрица.
Извадете месото от маринатата, посолете го и напръскайте с бялото вино. Сложете по парченце масло във всеки пъдпъдък. Завийте внимателно пъдпъдъците и ги подредете в тава. Залейте с част от маринатата и ги изпечете в умерена фурна.
Поднесете готовите пъдпъдъци във фолиото.