Начин на приготвяне
Нарязвате на кубчета тиквата и я варите във вода за около 15-20 минути докато омекне. Когато е готова я отцеждате и мачкате на пюре.
В купа разбивате яйцата, след което добавяте около 400 г от сварената и намачкана тиква заедно с мед и бъркате отново с миксер.
В лененото брашно добавяте брашното от рожков, бакпулвера, ванилията и нарязаните на ситно орехи (лично аз не ги меля в чопър, защото обичам да се усещат).
Към течната смес добавяте малко по малко сухите съставки докато бъркате. Аз лично слагам бъркалките за тесто.
Получава се леко лепкава смес, която изсипвате в тава с хартия за печене и разпределяте равномерно.
Пече се на предварително загрята фурна на 200 градуса за 50-60 минути.