Начин на приготвяне
За руския сладкиш в дълбока купа си смесвате пресятото брашно, смлените ядки и бакпулвер.
На водна баня си разтапяте шоколада. След като се разтопи, си прибавяте и маслото.
Какаото си го разтваряте във водката, а яйцата ги разбивате със захарта.
След това всички течни съставки се смесват и накрая, малко по малко, се прибавя брашното. Бъркате до получаването на хомогенна смес и разпределяте сместа в намазнена форма.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
След като е готово, оставяте настрана да изстине. В тенджера на котлона си смесвате пудрата захар, водката и прибавяте 3 с.л. вода.
Докато бъркате, прибавяте и какаото. След като всичко се разтвори, сваляте от котлона. Прибавяте предварително накълцания шоколад и бъркате, докато се стопи.
След като домашната шоко глазура е готова, изчаквате малко да изстине и поливате сладкиша с глазурата.
Преди поднасяне оставете руският шоколадов сладкиш да се стегне и нарязвате на парчета.