Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Нисковъглехидратен шоколадов сладкиш с тиква

Нисковъглехидратен шоколадов сладкиш с тиква

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168905971
Нисковъглехидратен шоколадов сладкиш с тиква
Снимка: Моника Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. малка
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 50 г
  • ленено брашно - 40 г
  • мед - 3 с.л.
  • брашно от рожков - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате на кубчета тиквата и я варите във вода за около 15-20 минути докато омекне. Когато е готова я отцеждате и мачкате на пюре.

В купа разбивате яйцата, след което добавяте около 400 г от сварената и намачкана тиква заедно с мед и бъркате отново с миксер.

В лененото брашно добавяте брашното от рожков, бакпулвера, ванилията и нарязаните на ситно орехи (лично аз не ги меля в чопър, защото обичам да се усещат).

Към течната смес добавяте малко по малко сухите съставки докато бъркате. Аз лично слагам бъркалките за тесто.

Получава се леко лепкава смес, която изсипвате в тава с хартия за печене и разпределяте равномерно.

Пече се на предварително загрята фурна на 200 градуса за 50-60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: