Начин на приготвяне
Чушките се почистват от семената и ги оставяме в подходяща тава. В тенджера се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне, добавя се накъсана на парчета кайма да се запържи и тя.
Сипва се ориз и булгур, разбърква се за кратко и поръсваме с червен пипер.
Налива се гореща вода и овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Оставя се на умерен огън, като се бърка докато оризът набъбне заедно с булгура.
С лъжица се пълнят чушките и нареждаме в тава. Заливат се с малко олио отгоре и наливаме 2 пръст вода.
Печем в загрята фурна 200 градуса до готовност. Приготвя се сосът, като в купа се разбиват жълтъците с киселото мляко и брашното.
Отделеният сос от печенето се сипва в яйчената смес и се разбърква на каша , долива се и 250-300 мл вода. Слага се на умерен огън и се бърка докато сгъсти с телена бъркалка да не загори.
Овкусява се на вкус със сол, черен пипер може и лъжица лимонов сок. Сервираме поръсени с магданоз.