Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Чушки с кайма, ориз, булгур и чуден сос

Чушки с кайма, ориз, булгур и чуден сос

Чушки с кайма, ориз, булгур и чуден сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
21/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Сосът прави тези чушки с кайма, ориз и булгур още по-вкусни и сочни"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 - 9 бр.
  • олио - 60 мл
  • лук - 1 глава
  • кайма - 300 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • булгур - 3/4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • млечен сос
  • кисело мляко - 150 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 2 с л
  • сос - 450 - 500 мл от чушките, долят с вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семената и ги оставяме в подходяща тава. В тенджера се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне, добавя се накъсана на парчета кайма да се запържи и тя.

Сипва се ориз и булгур, разбърква се за кратко и поръсваме с червен пипер.

Налива се гореща вода и овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Оставя се на умерен огън, като се бърка докато оризът набъбне заедно с булгура.

С лъжица се пълнят чушките и нареждаме в тава. Заливат се с малко олио отгоре и наливаме 2 пръст вода.

Печем в загрята фурна 200 градуса до готовност. Приготвя се сосът, като в купа се разбиват жълтъците с киселото мляко и брашното.

Отделеният сос от печенето се сипва в яйчената смес и се разбърква на каша , долива се и 250-300 мл вода. Слага се на умерен огън и се бърка докато сгъсти с телена бъркалка да не загори.

Овкусява се на вкус със сол, черен пипер може и лъжица лимонов сок. Сервираме поръсени с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: