Начин на приготвяне
В тиган загряваме мазнина и запържваме до златисто нарязаните на ситно лук, чесън, моркови и чушката. Слагаме каймата да се запържи. Прибавяме ориза. Прибавяме червен пипер и доматено пюре, овкусяваме със сол, чубрица и магданоз.
Махаме семките от чушките (избушваме ги) и ги пълним с готовата плънка. Подреждаме чушките в тавичка и заливаме с топла вода, колкото да ги покрие до половина.
Печем пълнените чушки около 40-45 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
Приготвяне на соса:
Разбиваме яйца с кисело мляко и добавяме брашно. Наливаме бульона от печените чушки при яйчената смес, като разбъркваме непрекъснато.
Сервираме пълнените чушки заляти с няколко лъжици от соса.
Ако обичаш пълнени чушки, опитай и другите ни предложения за пълнени чушки с кайма и пълнени чушки с ориз.
Коментари
Соса ми стана горчив и не ставаше за употреба :(
Искам да питам дали трябва да покрия тавата във фурната?
Благодаря предварително!