Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с кайма, ориз и булгур

Лозови сарми с кайма, ориз и булгур

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
79672435555
Лозови сарми с кайма, ориз и булгур
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 3
25/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Стават много сочни и вкусни лозови сарми с кайма, ориз и булгур"

Необходими Продукти

  • мляно месо - 500 г
  • булгур - 1/3 ч.ч.
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • лук - 1 голяма глава стар
  • бульон - 2 кубчета
  • сол - 1 ч.л. (ако е необходимо)
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лозови листа - 60 бр. (бланширани във вряща вода + (сол + оцет х 1 с.л.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка с олио задуших на среден огън ситно нарязаният лук. Добавих булгура и ориза и бъркам няколко минути.

После им сложих 2 чаени чаши вода и оставих да поеме водата почти.

Сложих всички подправки и свалих от огъня. Тук е моментът да добавя и каймата и да смеся всичко много добре.

Каймата е сурова, не я пържа. Смесвам я много добре с останалите задушени продукти, докато са още горещи.

Свивам сармите и ги редя в дълбока тава за удобство при готвенето.

Поливам с още малко олио сармичките и ги заливам с гореща вода малко над покриването им.

Слагам алуминиево фолио и на най-силна степен на фурната оставих за час да се готвят.

После, след като бяха поели водата, добавих още 1 ч.ч. вода и ги поръсих отново със тънка струйка олио нашите лозови сармички.

Готвих още половин час лозови сарми с кайма, ориз и булгур, изцяло само с фолио. Стават много сочни и вкусни сармички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: